Meteen naar de inhoud

Menick reünie 2013

Menick reunite 2013

Vroeger was er geen Menick reünie nodig. Je ging gewoon op bezoek bij opa en oma

Iedereen is druk met zijn werk, gezin en hobby’s. Vroeger was dat toch anders, toen ging je regelmatig bij opa en oma en ooms en tantes op bezoek. Nou op bezoek, dan moest je bij Indische families wel blijven eten.

Je merkt dat de contacten anders zijn geworden. Verwateren. Gelukkig hebben we social media en kunnen we zien welke achterneef of tante van de zomer weer lekkere saté heeft gemaakt. En die ene neef gaat alweer zijn barbecue aansteken!

Ben jij ook familie?

Zo kwam ik op Facebook nieuwe familieleden tegen. Nou ja nieuw, omdat hun (groot)ouders weinig contact met de familie hadden, wisten ze niet eens dat ze een grote familie hadden, ze waren vanaf hun geboorte natuurlijk al familie. Weer kwam de familiereünie ter sprake , maar niemand die het wil organiseren. Heb toen maar de stoute schoenen aangetrokken. Per slot van rekening had ik al 2 keer (een keer met een een keer zonder mijn vader en met andere neven en nichten) een reünie georganiseerd.

Op korte termijn een familiereünie organiseren

Niet eenvoudig om een zaal of plek te reserveren. Dat schijn je een jaar van te voren te moeten doen. Vind echt iets moois voor jong en oud, in de bossen, met voetbalveld of volleybalveld, keuken en verschillende ruimtes, maar helaas, al vol. Uiteindelijk neem ik een optie op de zaal en sporthal in de Bilt, waar de reünie in 1999 voor het laatst is gehouden. Voor ik het weet is het zomer en ik was door allerlei andere bezigheden vergeten een uitnodiging te maken.

Ach die indo’s, zo pelahan pelahan

Je weet wel, alles komt wel. Rustig aan. Hoezo haasten?

Ja, vroeger kon men zo aankomen waaien en was er altijd genoeg eten. Jammer dat we anno 2013 vast zitten aan fikse bedragen voor zaalhuur, zelfs als het niet door kan gaan. We zijn allemaal zo druk, dat zoals ‘even’ koken voor een groot gezelschap, gepland moet worden naast werk en andere bezigheden. Geen oude tantes meer, die alle tijd hebben om de hele dag in de keuken te staan.

Ach vroegere tijden, hadden zeker hun charmes, maar met alle drukke agenda’s, moeten wij ons af en toe ook aanpassen aan de omgeving. Gelukkig zijn er genoeg geweest, die op tijd zich aangemeld hebben en ook nog betaald hebben. Dus het goede nieuws; de reünie is doorgegaan op 12 oktober 2013.

Gezellige middag en allen op de foto

Bij lange na is nog niet eens de helft van de familie gekomen. Maar wie op de reünie is geweest staat op de groepsfoto. Behalve dat de foto leuk is geworden hebben we ook enorm gelachen voordat deze groepsfoto was genomen.

We hebben van alles en nog wat gedaan. Veel gekletst en gelachen, tombola gespeeld (lekker ouderwets), veel spelletjes voor een (hernieuwde) kennismaking, Indische snacks gegeten en een heerlijke maaltijd die klaargemaakt is door Aad Christoffel en zijn gehele familie.

Bij deze geef ik mijn stokje door en ben benieuwd wie de volgende familiereünie gaat organiseren.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.