Meteen naar de inhoud

8 Geheimen van Succes

8 geheimen van succes

Vraag jij jezelf wel eens af waarom sommige mensen zo succesvol zijn? Is het omdat ze geluk hebben of dat ze zo slim zijn? Of waren ze toevallig op de juiste tijd op de juiste plaats?

Wat leidt naar succes?

Toen Richard St. John in een vliegtuig op weg was naar TED, werd deze eenvoudige vraag door een tienermeisje aan hem gesteld. Ondanks het feit dat hij aardig succesvol is, kon hij geen goed antwoord geven. Hij besloot om naar het antwoord te zoeken en dit aan de jeugd door te geven. In zeven jaar tijd heeft hij 500 buitengewone mensen gevraagd waarom zij succesvol zijn geworden. Wat Richard St. John normaal in een 2 uur durende presentatie aan scholieren verteld, doet hij nu in 3 minuten. Bekijk deze onmisbare presentatie over de echte 8 geheimen van succes.

Klik op “Play”, zit achterover en geniet er van!

Hoe ga jij met deze succesfactoren om?

  1. Wat is je grootste drijfveer? Wat zou jij uit liefde doen en waarbij geld onbelangrijk is? (PASSIE)
  2. Wat voor werk zou je doen waarbij je hard zou moeten werken, maar waarbij je veel plezier in hebt om het te doen? (WERK)
  3. Waar ben jij op gefocust? Waar ligt je aandacht? (FOCUS)
  4. Zet jij jezelf wel eens onder druk? Kun jij je helemaal geven? (PUSH)
  5. Wat kun je voor anderen betekenen? Wat kun jij van waarde aan andere geven? (DIENEN)
  6. Waar ben je goed in? En blijf oefenen, oefenen en oefenen om beter te worden. (GOED)
  7. Hoe ga je om met tegenslagen, met kritiek, afwijzing, druk? (VOLHARDING)
  8. Luister, observeer, wees nieuwsgierig, stel vragen, los problemen op en leg connecties. Wat voor ideeën heb jij? (IDEEËN)

Kleine reminders om jou te helpen op je eigen weg naar succes

Na een tijdje vergeet je vele dingen. Als je deze 8 succesfactoren wil blijven toepassen en het dus iets is dat je wilt blijven herinneren, dan zou je iets moeten hebben dat jou hierbij helpt. Eenvoudig om dit te doen is om deze 8 succesfactoren als achtergrond op je Twitter, smartphone, iPad, MAC of PC te gebruiken.

Meer over de 8 geheimen van succes

Naar aanleiding van dit onderzoek heeft Richard St. John het boek “The 8 Traits Successful People Have in Common” geschreven. Spreek de video jou aan dan is dit boek zeker een aanrader.

Het boek is nu ook in het Nederlands verkrijgbaar. Wanneer je op de volgende boekcover klikt, dan kun je nog een paar video’s bekijken waarin de auteur een paar succesfactoren toelicht en je kunt hier het Nederlandstalig boek bestellen.

SaveSave

Pas jij deze 8 succesfactoren al toe in je leven? Wat zijn jouw ervaringen? En als jou dit aanspreekt, vertel het verder.

“It’s so great. It’s such a boost of confidence. This book really gives you a lot of self-esteem about who you are, and that you really can be somebody.” – Thomas Fischer, Habitat for Humanity

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.