Meteen naar de inhoud

Eten uit de natuur

eten met kruiden van de weg

Met de positieve ervaring van de geneeskrachtige werking van Chinese kruiden en ons enthousiasme over onze eigen makkelijke moestuin in wording, sprak de Masterclass Wilde Kruiden, bij een van onze favoriete restaurants, ons gelijk aan.

Bij de Herberg van Smallingerland werden we weer gastvrij ontvangen. Samen met nog 2 andere stellen genoten we van een koel glas mousserende vlierbloesemchampagne, terwijl we kennis maakten met kruidenvakvrouw Tjitske Postma.

Een heerlijk brandnetelsoepje was een goed begin. Alvorens we ons verder culinair lieten verrassen, gingen we eerst naar buiten op ontdekkingstocht, samen met Tjitske en Freddy Bult, en beleefden Rottevalle op een andere manier.

Op school heb ik tijdens de biologielessen nooit echt goed opgelet, maar na deze wandeling heb ik in een korte tijd veel geleerd en kijk nu anders naar ‘onkruid’. Vol passie vertelde Tjitske, naast verhalen, mythes en sagen, wat voor geneeskrachtige werking de verschillende wilde kruiden, struiken en bomen op ons lichaam kunnen hebben. Diverse eetbare bladeren en bloemen hebben we, zo geplukt uit de berm, geproefd. Wat apart om deze smaken te ontdekken. Terug in het restaurant waren de gerechten een zeer bijzondere beleving. Ware kunstwerken op het bord, waarin de wilde kruiden en bloemen zijn verwerkt, die we tijdens de wandeling zijn tegengekomen. De wilde kruiden zijn niet alleen goed voor het lichaam, maar kunnen ook tongstrelend smaken. Op culinair vlak weet men ons in de Herberg van Smallingerland iedere keer weer te verrassen.

Vele praktische tips en leuke weetjes rijker, een overheerlijke maaltijd met heerlijke wijn en in goed gezelschap, wat wilt een mens meer? We hebben genoten! Tjitske had aan het einde van de avond nog een duidelijke hand-out voor ons, zodat we het thuis allemaal nog kunnen nalezen.

20140724-145926-53966080.jpg

20140724-145926-53966969.jpg

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.