Categorieën
bloggen laat mij alles zien

Heb je ook goede voornemens om regelmatig te gaan bloggen?

Bloggen, hoe begin je?

Misschien heb jij al een succesvolle blog, maar duizenden anderen zitten nu nog na te denken wat ze eigenlijk zouden moeten schrijven. Ideeën zijn er vaak genoeg. Als je op jouw interessegebied op Internet zoekt, vind je vaak heel veel informatie hierover, maar je moet er natuurlijk wel je eigen mening over geven. Het schrijven in jouw persoonlijke stijl en het veranderen in totaal iets anders. Dit kan behalve tijdrovend ook veel energie kosten. Vaak is het zeer frustrerend, starend naar een scherm zonder dat er een woord verschijnt.

Een hoofd vol ideeën

Zelf zit mijn hoofd vol ideeën, om eerlijk te zijn het er veel te veel. Ik vraag me af, hoe ik mijn gedachten om kan zetten naar leesbare tekst, dat ook voor anderen interessant of waardevol kan zijn. Vaak denk ik al in details en begin mij daar al zorgen over te maken. Kun je nagaan, nog voordat ik een woord heb ingetikt, denk ik aan goede zoekwoorden, welke foto’s ik erbij kan plaatsen, wat een pakkende titel is en ga zo maar door.

Maak je hoofd leeg

Vandaag heb ik geleerd om mijn hoofd leeg te maken. Te stoppen met mij zorgen te maken of het allemaal in één keer goed is. Natuurlijk zijn er belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden, maar het belangrijkste is om te beginnen met schrijven. Ik zei tegen mijzelf “Ga gewoon schrijven en maak gewoon eerst een concept. Je kunt altijd verbeteringen aanbrengen”. Door alle stress en zorgen los te laten of het allemaal wel goed is, kan ik mijn creatieve gedachten laten stromen.

En stop met denken

Bij iemand die ook nog steeds moet beginnen, of je iets moet schrijven, denk dan niet verder na, maar laat het gaan. Schrijf een concept en schaaft dat bij. Moet je eens zien hoe productief je ineens bent!

Ik kan je verklappen dat ik na het schrijven van dit korte stukje een zeer voldaan gevoel kreeg en het concept bijschaven stelde eigenlijk niet veel voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *