Meteen naar de inhoud

Loungen en Genieten in Rottevalle

Sinds 1995 runnen Freddy Bult en Aukje Westerhof de Herberg van Smallingerland in het Friese plaatsje Rottevalle. Wij laten ons iedere keer weer verrassen door tongstrelende gerechten die op het bord en prachtig plaatje vormen. Dit jaar bestaat het restaurant 20 jaar en hebben ze de Ondernemersprijs van Smallingerland gewonnen. Voor de herbergiers een reden om dit op bijzondere wijze te vieren. Op zaterdag 27 juni 2015 mochten we loungen en genieten in de zeer royale privétuin van Freddy en Aukje.

De dagen ervoor was het koud en regenachtig weer, maar op deze avond bleef het gelukkig droog en scheen de zon. Wat later op de avond werd het wat frisser, maar met een jasje aan was het nog goed tot laat uit te houden.

Het eten was weer zeer verrassend en werd buiten klaargemaakt. De gerechten waren weer heel bijzonder. Zo werd er o.a. gekookt in een potjiekos, een Zuid-Afrikaans kookpotje dat op het houtskool stond. Het teveel aan vocht verdween tussen de planten. Wanneer Hans kijkt wat er in het potje gemaakt werd, blijken het aardappeltjes te zijn. Helaas mag hij niet voorproeven en verdwijnt het aardappeltje, dat voor zijn neus gehouden werd, in de mond van Freddy.

We hebben ook deze avond weer nieuwe en aardige mensen ontmoet maar ook oude bekenden zoals Ali en Kees. Aan het eind van de avond zaten we gezellig rond het vuur nog na te genieten. Het was weer een zeer gezellige en geslaagde avond geweest.

Klik op onderstaande foto om naar het fotoalbum te gaan, om een indruk te krijgen van een avond waar we met warme gevoelens aan terugdenken.

loungen en genieten album

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.