Categorieën
bloggen laat mij alles zien

Social media als marketingstrategie

Wat kan social media doen voor je bedrijf

Wat gaat 2011 ons brengenVoor veel kleine bedrijven is het de vraag hoe ze in 2011 om moeten gaan met hun marketingstrategieën. Sommigen willen meer uitgaven doen om de concurrentie de baas te blijven, terwijl anderen nog afwachten tot de economie weer aantrekt. Beide opties zijn mogelijk. De meerderheid van kleine bedrijven kunnen juist nu hun voordeel behalen door hun strategieën te wijzigen.

De vier P’s strategie

Bij de vier P’s (Product, Prijs, Plaats en Promotie) marketingstrategie gaat men uit van het product of de dienst van het bedrijf. Veel organisaties werken al meer dan 50 jaar vanuit dit principe, maar eigenlijk is het een egoïstische benadering om potentiële klanten te bereiken. Het is beter om te beginnen bij de mensen die potentiële klanten kunnen worden of al klant zijn.

Het gevaar van social media

Social media is een verleidelijk medium, omdat de kosten laag zijn. Het is echter een uitdaging doordat het continu verandert en ontwikkelt. In tegenstelling tot andere marketingplatforms is bij social media de marketeer ondergeschikt aan de consument. Wanneer de inhoud of het bericht niet bevalt, ben je sneller afgedaan dan dat je Tweet kunt zeggen. Het is daarom belangrijk marketingstrategieën te ontwikkelen vanuit het belang van de (toekomstige) klanten. Geef interessante links, nieuws en promotionele inhoud. Deze ervoor zorgen dat gebruikers van Sociale Media tevreden zijn met het netwerk van jouw bedrijf.

Wees slim en investeer je geld en energie dus liever in uitstekende “content” dan aan dure reclamecampagnes!

SaveSave

SaveSave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *