Categorieën
bloggen laat mij alles zien

Wat betekent “Content is King”?

Vaak hoor je de uitdrukking “Content is King”. Letterlijk vertaald is het “de inhoud is koning”, maar wat wordt er nu precies mee bedoeld? En waarom is “Content is King” zo belangrijker om sneller op Internet gevonden te kunnen worden.

Wanneer een website veel originele en relevante inhoud bevat, dan zal deze website hoger scoren bij de zoekmachines dan een website met weinig relevante inhoud. Het maakt dan niet uit hoe mooi en fraai de website is ontworpen. Inhoud is niet alleen tekst, maar houdt in alle informatie in de vorm van tekst, beeld, foto’s, animatie of video.

Waarom is de inhoud van een website zo belangrijk?

Een zoekmachine tracht te raden waar een website over gaat. Hiervoor zijn een heleboel regels opgesteld. Een regel is dat een goede website goede teksten bevat. Dit klink vrij logisch, maar bekijk zelfs eens een willekeurige website. Vaak zijn de teksten die geschreven zijn bar slecht, niet relevant en veel te kort. Zo kan een zoekmachine nooit raden waar jouw pagina over gaat. Deze zal dan dus ook niet snel gevonden worden.

Een slecht geschreven pagina is ook minder interessant voor jouw bezoekers. Misschien ziet het er grafisch wel heel erg mooi uit, maar de meeste bezoekers zijn op zoek naar informatie. Dat is de reden dat ze jouw website bezoeken. Wanneer ze besluiten om iets te kopen of te reageren op een verzoek om ergens op te klikken, dan is dat meegenomen, maar dat is zelden het primaire doel.

Op de lange termijn zullen bezoekers of website eigenaren minder snel linken naar een slecht geschreven of niet informatieve pagina. Heeft een concurrent wel een goed geschreven pagina, dan zullen mensen daar eerder naar linken, waardoor jouw concurrent hoger komt te staan in de zoekresultaten dan jij.

Daarnaast zal informatieve inhoud ook meer bezoekers naar je website brengen en als je vaak nieuwe interessante informatie plaatst, hen ook regelmatig laten terugkomen.

SaveSave

SaveSave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *