Wat is Pinterest?

Wat is Pinterest?

Na Twitter, Facebook en Google+ is er nu Pinterest. Misschien vraag je je af wat dit nu weer is en of je hier nu ook lid van moet worden? Misschien dat jij of je moeder, net als ik, recepten, tips en plaatjes uit tijdschriften scheurde of netjes uitknipte en die in een plakboek verzamelde of op een prikbord prikte, maar je begrijpt het, dat is nu helemaal uit de tijd.

Wat kun je met Pinterest?

Je kunt Pinterest zien als een digitaal prikbord waar je leuke en interessante plaatjes die je op Internet tegenkomt, verzamelt. Het is mogelijk verschillende prikborden voor verschillende onderwerpen te creëren. Denk aan plaatsen die je bezocht hebt of juist zou willen bezoeken, recepten, boeken, films, kunst, kleding of sieraden, inrichting voor je huis of plaatjes van je favoriete hobby. Momenteel zijn er al meer dan 31 miljoen gebruikers en het merendeel is vrouw, maar langzamerhand ontdekken ook meer mannen Pinterest.

Kan iedereen lid worden?

Ja, iedereen kan lid worden, maar dat gaat per uitnodiging. Of gewoon via de website, je geeft dan aan dat je uitgenodigd wil worden (en dat word je dan ook gewoon) of via een vriend of bekende die al lid is. De kans is groot dat enkele vrienden van je op Facebook al op Pinterest zitten, dus vraag op Facebook wie jou wil uitnodigen.

Waarin lijkt het op Facebook, Twitter of Google+?

Je kunt de prikborden van anderen bekijken, commentaar geven, plaatjes “like-n” en/of “repinnen” (net zoals bij Facebook en Google+) en kom je iemand tegen met verzameling plaatjes die jou aanspreken, dan kun je die persoon volgen, of specifiek de prikborden van die persoon volgen, die jou aanspreken en zo kunnen anderen jou ook weer volgen (net zoals bij Twitter en Google+).

Waarschuwing

Wees gewaarschuwd, het is verslavend en als je eenmaal aan het pinnen bent dan vliegt de tijd voorbij. Ook is eigenlijk onduidelijk hoe het nu precies zit met het wel of niet rechtmatig publiceren van andermans materiaal. Maar zolang nog niemand voor de rechter is gesleept wordt er nog volop gepinned.

Pinsured: What we’ll all need to be if people start suing because someone pinned their stuff. (by WTFPinterest.com)

Ben je visueel ingesteld, dan zal de volgende Infographic (in English) met feiten over Pinterest het nog duidelijker maken.


Courtesy of: Online Schools

SaveSaveSaveSave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.